bikeportal.org.ua

Перший відкритий Чемпіонат України з гірського велоспорту серед любителів та ветеранів у гонці крос-кантрі 2010

Положение

Перший відкритий Чемпіонат України з гірського велоспорту

серед любителів та ветеранів у гонці крос-кантрі

 

м.Київ, 5 червня 2010 року


ПОЛОЖЕННЯ

 

 

Мета змагань:

-          Підтримка аматорського та ветеранського велоруху в Україні.

-          Популяризація велосипедного спорту, пропаганда здорового та активного способу життя серед широких верств населення.

-          Виявлення найсильніших велосипедистів любителів та ветеранів України в гонці крос-кантрі.

 

Організатори змагань:

-          Комісія ветеранів Федерації велосипедного спорту України.

-          Федерація велосипедного спорту міста Києва.

-          Організаційний Комітет Першого відкритого Чемпіонату України з гірського велоспорту серед любителів та ветеранів у гонці крос-кантрі.

Генеральний спонсор змагань:

-          Велосипеди Giant – світовий лідер в продукції високоякісних велосипедів усіх типів.

Спонсори змагань:

-          Компанія «МТБ-Україна» – продаж та обслуговування велосипедів, запчастин та велообладнання. Офіційний імпортер велосипедів Giant в Україні.

-          «Велоцентр Giant» – мережа спеціалізованих велосипедних магазинів.

-          Торгівельна марка «Kolss» – оригінальні меблі за індивідуальними замовленнями.

-          Поліграфічна компанія повного циклу «Триада-прінт» – чемпіон в поліграфічних стандартах.

-          Український велоклуб www.velo.org.ua – інформаційний он-лайн спонсор.

-          Сайт підтримки велосипедних змагань www.bikeportal.org.ua – технічний спонсор.

-          Далі буде…

Строки та місце проведення:

Змагання проводяться у суботу, 5 червня 2010 року на трасі, що пролягає мальовничими місцями урочища Бабин Яр у місті Києві.

Старт та фініш гонки: GPS координати стартової галявини N50 28,9' E30 27,77'.

Офіційний початок змагань: 11:00.

Попередня он-лайн реєстрація проводиться на сайті технічного спонсора змагань www.bikeportal.org.ua або у відповідних гілках форумів. Останній термін попередньої он-лайн реєстрації – 3 червня 2010 року.

Попередня офф-лайн реєстрація проводиться у «Велоцентрі Giant» за адресою: м.Київ, вул.Олени Теліги, 41, тел.: (044) 440 2101. Останній термін попередньої офф-лайн реєстрації – 3 червня 2010 року.

Реєстрація на місці старту змагань буде проводитися 5 червня з 9:00 до 10:30.

Одержання номерів усіма категоріями учасників буде відбуватися на місці старту змагань 5 червня з 9:00 до 10:30.

Учасники змагань, що пройшли попередню реєстрацію повинні внести під час одержання номерів грошову заставу у розмірі 50 гривень, яка буде повернута усім учасникам, що закінчили гонку.

Учасники, зареєстровані на місці старту змагань повинні сплатити стартовий внесок у розмірі 50 гривень, який поверненню не підлягає.

Учасники, старші за 50 років (жінки) та старші за 60 років (чоловіки) звільняються від сплати грошової застави або стартового внеску.

Умови участі:

  1. Спортсмени беруть участь у змаганнях під особисту відповідальність, згода на що повинна буде засвідчена особистим підписом учасника під час одержання номерів.
  2. До участі у змаганнях допускаються всі спортсмени, хто бажає, за умови дотримання наступних вимог:

-          технічно-справний спортивний велосипед, відповідальність за стан якого покладається особисто на учасника змагань. Обмежень за типом велосипедів немає;

-          наявність велошолома закритого типу, який повинен буде одягнутим на голову учасника під час змагань, офіційних тренувань та переглядів траси;

-          медичний дозвіл на участь у змаганнях з велосипедного спорту, засвідчений підписом лікаря та печаткою медичної установи (медична справка);

-          засвідчене особистим підписом учасника зобов’язання про дотримання правил участі у змаганнях (підписується під час одержання номерів разом із заявою про особисту відповідальність);

-          сплата грошової застави або стартового внеску у розмірі та на умовах, зазначених у відповідному розділі даного Положення;

-          наявність документу, що засвідчує вік спортсмена;

-          учасники, молодші за 18 років, допускаються до змагань виключно за письмової згоди батьків, що знімає будь-яку відповідальність з Організаційного Комітету за стан здоров’я спортсмена внаслідок участі у змаганнях. Організаційний Комітет залишає за собою право відмовити будь-якому спортсмену, молодшому за 18 років, в реєстрації до участі в змаганнях;

-          бажано мати страховий поліс, дійсний на день участі у змаганнях.

3.   Члени комерційних команд, збірних країн, областей, міст; спортсмени, що представляють офіційні спортивні структури (ДСТ, ЦОП, ШВСМ тощо) або мають дійсну ліцензію Федерації велосипедного спорту України (або інших держав) категорій «Elite» або «Under 23», до участі у змаганнях не допускаються.

Порядок проведення:

Відкритий Чемпіонат України з гірського велоспорту серед любителів та ветеранів у гонці крос-кантрі проводиться у відповідності до Положення про Всеукраїнські змагання з маунтинбайку на 2010 рік та до даного Положення.

Проведення змагань покладається на головну суддівську колегію, затверджену Організаційним Комітетом змагань.

Головний суддя змагань - Національний Комісар Федерації велосипедного спорту України Присяженко Анатолій Миколайович.

Вид змагань: індивідуальна гонка по пересіченій місцевості з загальним стартом (крос-кантрі) по колу довжиною 3,5 км з набором висоти 200 м за одне коло.

Кількість кіл та відповідна дистанція гонки залежать від вікової категорії учасників та наведені нижче.

Старт першої групи учасників: 11:00.

Старт наступних груп: через 15 хвилин після фінішу останнього учасника попередньої групи.

Гонка проводиться в індивідуальному заліку для наступних вікових категорій:

Чоловіки:

-          до 30 років – І група (номери 100-199) – 6 кіл;

-          30-39 років – ІІ група (номери 200-299) – 5 кіл;

-          40-49 років – ІІІ група (номери 300-399) – 4 кола;

-          50 років та більше – ІV група (номери 400-499) – 3 кола.

Жінки:

-          до 30 років – І група (номери 1-29) – 4 кола;

-          30-39 років – ІІ група (номери 30-59) – 3 кола;

-          40 років та більше – ІІІ група (номери 60-89) – 2 кола.

Вік учасників змагань визначається станом на 31 грудня 2010 року.

У випадку достатньої кількості попередньо зареєстрованих учасників-чоловіків, старших за 60 років, та учасниць-жінок, старших за 50 років, можливе створення додаткових вікових категорій (груп).

Старт у межах однієї вікової категорії (групи) – загальний.

У випадку недостатньої кількості попередньо зареєстрованих учасників можливе об’єднання старту декількох суміжних за віком категорій (груп) зі збереженням дистанції гонки (кількості кіл) та індивідуального заліку для кожної категорії окремо.

Порядок старту вікових категорій (груп) буде визначено за результатами попередньої реєстрації та оголошено 4 червня 2010 року.

Проходження дистанції:

Проходження дистанції учасниками фіксується у контрольних точках траси. Самовільне скорочення дистанції не допускається та карається дискваліфікацією учасника змагань.

Якщо гонщик за будь-якої причини виїхав за межі траси, він зобов’язаний повернутися на дистанцію в тому ж самому місці.

Гонщики, які були випереджені на коло іншим гонщиком з їхньої ж вікової категорії (групи) – «кругові», повинні закінчити коло, на якому їх було випереджено, та звільнити трасу гонки після перетинання лінії фінішу. В цьому випадку їхній результат буде зараховано за винятком незакінчених кіл. У випадку продовження руху по дистанції після перетинання лінії фінішу «круговий» гонщик карається дискваліфікацією.

В разі пошкодження дозволяється виключно ремонт велосипеда або заміна окремих його частин. Заміна велосипеда під час проходження дистанції заборонена та карається дискваліфікацією учасника змагань.

Нагородження:

Призовий фонд Першого Відкритого Чемпіонату України з гірського велоспорту серед любителів та ветеранів у гонці крос-кантрі складається із внесків офіційних спонсорів змагань і меценатів та становить у грошовому еквіваленті суму у 25000,00 гривень.

Нагороджуються:

  1. Чемпіон України в кожній віковій категорії (групі) – майкою та медаллю Чемпіона України, Дипломом Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту та призами спонсорів змагань.
  2. Срібний та бронзовий призери в кожній віковій категорії (групі) - медаллю відповідного гатунку, Дипломом Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту та призами спонсорів змагань.
  3. Гонщики, які посіли у своїй віковій категорії (групі) місця с 4-го по 6-е – пам'ятними дипломами та призами спонсорів змагань.
  4. Передбачено ряд заохочувальних призів.

На фініші гонки на всіх учасників очікує безкоштовний буфет.

Нагородження Чемпіонів України та призерів Чемпіонату буде проведено на місці старту через 1 годину після закінчення останнього заїзду.

Після нагородження буде проведено лотерею-розіграш призів серед усіх учасників та уболівальників змагань. Головний приз – велосипед марки Giant!

Прийом учасників:

Проїзд, харчування та розміщення – за рахунок коштів учасників.

Довідки:

З будь-якими запитаннями стосовно реєстрації, організації та проведення змагань, перегляду траси тощо, а також пропозиціями щодо допомоги та спонсорства можна звертатися:

-     у відповідних гілках інтернет-форумів;

-     за електронною адресою: champ2010[#]mtb-ukraine.com;

-     або за телефонами у Києві: (044) 483 0047 (компанія «МТБ-Україна») та (044) 440 2101 («Велоцентр Giant»).

Організаційний Комітет запрошує усіх небайдужих до велосипедного спорту прийняти участь в Першому відкритому Чемпіонаті України з гірського велоспорту серед любителів та ветеранів у гонці крос-кантрі або стати свідком запеклої боротьби на трасі змагань у якості уболівальника.

 Заздалегідь вдячні за увагу до наших змагань.

Бажаємо вам удачі та успіхів на трасі.
Attachments:
Download this file (TrackPoints.ods)Черновой трек[ ]17 Kb06/01/10 23:42
Download this file (Офіційне положення.doc)Офіційне положення.doc[ ]69 Kb06/01/10 23:43
 

Комментарии 

 
#1 Prizrak 26.05.2010 23:26
Так как же всетаки зарегистрироваться на гонку???
 
 
#2 run 27.05.2010 11:25
Цитирую Prizrak:
Так как же всетаки зарегистрироваться на гонку???

регистрация
 
 
#3 spider 28.05.2010 19:24
здравствуйте!подскажите пожалуйста как добраться к месту старта?
 
 
#4 VicTorp 28.05.2010 23:51
завтра вывесим схему доезда
 
 
#5 valery 31.05.2010 09:57
Заехал сегодня утром (31.05.10) перед работой на предполагаемое место проведение гонки. Стартовую поляну еще можно определить. Но сама трасса... Никакой разметки или намека на обозначение трассы не обнаружил. В одном месте только заметил свежий срез ветки. Первое впечатление - трасса гонки будет проложена по асфальтированным или покрытым тротуарными плитами дорожкам.
 
 
#6 lyubic 01.06.2010 16:41
жпс-трек траси десь можна глянути?
 
 
#7 VicTorp 01.06.2010 23:36
"Черновой" вариант трассы добавлен к Положению.
В оригинале пришлось отказаться от пары петель :sad:.
 
 
#8 DieZ 02.06.2010 07:41
Подскажите для не местных: трасса я так понимаю находится в черте городе (чуть ли не в центре) и наверно ночевать там лучше не стоит ? (приедем в Киев вечером в пятницу)
 
 
#9 VicTorp 02.06.2010 08:33
Да, трасса в черте города, но в относительно заброшенном и необжитом велосипедистами месте. Т.к. все необходимые разрешения на проведение здесь соревнований будут, то, я думаю, лагерь разбить на стартовой поляне можно будет без проблем, лишь бы скучно и страшно не было. А для этого компания нужна.
Так что организовываемся, а место можно выделить, что б на трассе палатку не поставить. Даже возможна установка генератора на ночь, только тарахтеть будет немного.
 
 
+1 #10 vak 02.06.2010 09:58
Цитирую VicTorp:
"Черновой" вариант трассы добавлен к Положению.
В оригинале пришлось отказаться от пары петель :sad:.

трек преобразовал в "человеческий вид" выложил на отдельной странице вот тут:
bikeportal.org.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=217
VicTorp, проверьте...
 
 
#11 valery 02.06.2010 23:28
Не имея достаточного опыта участия в таких соревнованиях и после ознакомления с трассой гонки решил сняться с регистрации.
Мое субъективное мнение по поводу уровня безопасности этих соревнований:
После дождя (а синоптики обещают дожди в ближайшие несколько дней) трасса будет представлять серьезную опасность не только на глинистых спусках, но и на покрытых слоем грязи и битого стекла тротуарах, по которым будет проходить значительная часть маршрута. При ливне слой грязи на тротуарах увеличится. В случае падении на асфальте вероятность получения серьезных травм очень высока. На первом же спуске после старта (а старт будет общим и к спуску участники подойдут плотной группой) прямо посредине тропинки стоит дерево, которое необходимо объезжать. Это не оправданный риск для участников.
 
 
#12 valery 02.06.2010 23:28
В выходной день в парке будет много праздношатающихся, мамаш с детьми, детей без мамаш и просто нетрезвых. Это тоже потенциальная опасность.
Мое мнение - место не самое удачное для проведения соревнований такого уровня.
 
 
#13 VicTorp 03.06.2010 19:16
Это Ваш выбор и Ваше решение.
Добро пожаловать на гонку в категории "Энтузиасты" - без всех спусков и вдали от "праздно-шатающихся".
 
 
#14 Forik 04.06.2010 16:51
Полностью согласен с коментариями VALERY, но все таки хочу попробовать свои силы.
Хотя больше люблю шоссе!!!!!
 
 
#15 VicTorp 04.06.2010 20:11
Порядок старта на 5 июня на http://velo.org.ua/forum/viewtopic.php?f=88&t=5714
 
 
#16 Chaban 05.06.2010 15:00
А я выиграл,,,хоть и вне конкурса...
 

Вхід / реєстрація

Підтримай сайт bikeportal.org.ua фінансово:



Календар

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Найближчі гонки

18.05.24, Змагання з МТБ(ХСО)
Сумская обл,село Мала-Рибиця.
25.05.24, «Домбровське MTB крос-кантрі» 2024
Калуш
24.08.24, XCM "Сколівські Бескиди"
Сколе
07.09.24, XCM Карпова осінь
Рівне

Банер  
  
наверх
time: 0.8798520565033